logo

PROJECTE COMARQUES

QUÈ ÉS?

Comarques és un moviment cultural i solidari que té com a finalitat expandir la filosofia i l'obra social de l'Associació Llibre Solidari a tot Catalunya.

Està adreçat a llibreters o espais culturals que vulguin liderar el projecte al seu municipi, a través del qual podran obtenir una nova font d'ingressos i alhora participar en projectes culturals i ajudes socials en la seva comunitat.

Llibre Solidari aportarà la seva experiència en la gestió del llibre de segona mà com a font d’ingressos i la seva filosofia de solidaritat: els veïns donen els llibres que ja no volen o poden tenir a casa, el llibreter els posa a disposició de nous lectors i el benefici d'aquests béns reutilitzats retornen a la comunitat en forma d'ajuts socials.

"A punt per formar part d'aquest moviment cultural i solidari?

COM FUNCIONA

Amb el llibreter com a bé cultural primari, la proposta de Comarques és expandir la cultura a tot el territori català.

DIMENSIÓ CULTURAL

Comarques representa una riquesa enorme basada en el talent, els béns creatius, la connectivitat, l'herència cultural de la nostra regió i per descomptat en la cohesió social. És per això que oferim un model de gestió comunitària basat en la inclusió i l'empoderament d'aquells que estan menys protegits en la nostra societat.

Perquè sabem que la cultura és una de les forces més poderoses per aconseguir escurçar la bretxa de pobresa existent, per això busquem que la nostra àrea social de Comarques t’atorgui eines competents perquè siguis un agent de canvi en el teu municipi.

Com volem aconseguir-ho? desenvolupant una sèrie de tallers impartits per professionals de l'àrea i agents culturals que cercaran amb la participació de la comunitat, crear un territori més cohesionat, respectuós amb el seu entorn i preocupat pel seu futur.